Dr. Feridun Kunak Show - 5 Kasım 2018

Alternatif tedavi yöntemlerini modern tıpla harmanlayan Dr. Feridun Kunak Show izleyicisini bilgilendirmeye devam ediyor. 

Programda “Kansızlık nedir? Kansızlık nasıl geçer? Kansızlık ile nasıl başa çıkılır? Kansızlık nasıl anlaşılır? Alyuvar nedir? Akyuvar nedir? Kan gruplarına göre besin tüketmek doğru mudur?” soruları yanıtlandı.

Programda bu bölüm halsizlik ve kansızlık sorunuyla başa çıkmanın yöntemleri ekrana taşındı.

Feridun Kunak, Türk kadınlarının üçte birinde kansızlık olduğunu, kan iyi olmazsa beynin çalışmadığını, saçların döküldüğünü ve rengin solduğunu belirtti.

Kunak, kansızlığın anlaşılabilmesi için göz bebeklerinin altındaki kısma, avuç içine ve tırnakların geç uzayıp uzamadığına bakılması gerektiğini açıkladı.

Günümüzde birçok kişide görülen kansızlığın önüne geçilebilmesi için, sağlıklı ve temel gıdaların tüketimine özen gösterilmesi gereklidir. Kansızlığı önleyen çok özel kür tarifini izleyicilere aktardı. İçerisinde pekmez, yer fıstığı tozu, keçiboynuzu tozu ve polen olan kansızlığa iyi gelen kür yapımını ekrana getiren Kunak, karışımın yemek aralarında bir çorba kaşığı yenmesini ve dolapta saklanması gerektiğini belirtti.

Kunak, içerisinde pancar, kına ağacı kabuğu ve sirke olan kansızlık için çok özel sirke yapımını da ekrana getirdi. Kunak, sirkeyi bir ay beklettikten sonra süzüp içilmesini tavsiye etti.

Programda ayrıca Serap Kunak ise, hem sağlıklı hem de lezzetli olan pırasalı börek yapımını izleyicilerle paylaştı. Kunak, öncelikle pırasa, havuç ve zeytinyağının ocakta pişirilmesini, ardından pişen karışımı yumurta, un, kabartma tozu, lor peyniri ve bulgur ile harmanladıktan sonra tepsiye koyup yüz doksan derecelik fırında hazır hale geleceğini söyledi.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet