Önden GidenlerÖmer Döngeloğlu ile - 18 Ekim 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu hafta, Lapseki Hacı İsmail Efendi Camii İmam Hatibi Hafız Mustafa Sözen ve Lapseki İlahi Grubu konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, kabir azabı ile ilgili bilinmesi gerekenler izleyiciye aktarıldı.

Ömer Döngeloğlu, “Kabir azabından korunmak için hangi dua okunmalı? Cennette ağlayan adam kimdir? Kul ölmeden gideceği yeri görür mü? Ölüler görüp işitirler mi? Kabir azabı var mıdır? Kabir hayatı var mıdır? Evini mezarlığın yanına yaptıran büyük sahabe kimdir? Ebu Zer’in en fakir kaldığı gün hangisidir?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Döngeloğlu, bedenin içerisinin de mezar olduğunu, dünyadaki insanın bedenin içinde aslında mezarda olduğunu, kabir hayatını bir gün herkesin yaşayacağını, zengin, fakir herkesin başına geleceğini açıkladı.

Programda ayrıca Ömer Döngeloğlu, Hz. Muhammed’in Bedir Savaşı’nda üç yüz on üç kişiyle dokuz yüz elli kişilik Ebu Cehil ordusunu yendiğini, Ebu Cehil dahil yetmiş kafirin öldürüldüğünü, öldürülen kafirleri çölün ortasında bırakmadığını, bir kuyunun içerisine koyarak adeta mezara attığını aktardı. Ardından Hz. Muhammed’in mezardakilerle konuştuğunu belirten Döngeloğlu, ölülerin insanları duyduğunu, insanların ölüleri duyamadığını söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi. 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet