Dünyayı Geziyorum - Semerkant - 7 Ekim 2018

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum dünyanın dört bir yanından ilginç görüntüleri izleyicisiyle buluşturmaya devam ediyor. Dünyayı Geziyorum bu bölüm Özbekistan’ın en eski şehirlerinden olan Semerkant’ta otantik bir geziye çıktı.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum yeni adreslerle ekranlardaki yerini alıyor. Dünyayı Geziyorum’un bu bölümdeki durağı otantik mimarisi ve tarihi eserleriyle görenleri etkisi altına alan Özbekistan’ın Semerkant şehri oldu. Özlem Tunca Semerkant’ta ilk olarak şehir merkezine gitti. Dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden olan Semerkant’ın tarihini anlatan Tunca, ünlü eserlerle dolu Registan Meydanı’nı gezdi. Görkemli mimarisiyle görenleri kendisine hayran bırakan ve zamanının ihtişamını bugüne taşıyan medreseleri gezen Dünyayı Geziyorum ekibi müze haline gelen medresede sergilenen ilginç eserleri görüntüledi. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra İslam aleminin en önemli alimlerinden olan İmam Buhari’nin türbesini ziyaret etti. Türbeyi dolaşırken çok etkilenen Özlem Tunca duygusal anlar yaşadı.

Dünyayı Geziyorum ekibinin son durağı ise tarihin en önemli bilim adamlarından biri olan ve adı ayda bir kratere verilen Uluğ Bey’in rasathanesi oldu. Uluğ Bey’in ve zamanın önemli astronomi uzmanlarının çalıştığı rasathaneyi görüntüleyen Özlem Tunca izleyicileri için ilginç bilgiler verdi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:15’te Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet