Önden GidenlerÖmer Döngeloğlu ile - 4 Ekim 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu hafta, Yavuz Sultan Selim Camii Müezzini Aziz Hardal konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, ilim ile ilgili bilinmesi gerekenler izleyiciye aktarıldı.

Ömer Döngeloğlu, “İlim nedir? Ledün ilmi nedir? Hz. Muhammed’in kurduğu ilim ve eğitim müesseseleri nelerdir? İlk hafız kimdir? Hz. Musa ile Hz. Hızır arasındaki kıssa nedir? Alimler mi abidler mi üstündür?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, ezber yapmanın ve yazmanın ilim olarak geçtiğini, ilk Hafız’ın ise Hz. Muhammed olduğunu aktardı.

En büyük ilmin namazda olduğunu söyleyen Döngeloğlu, bunların hepsinin bilgi olduğunu, bu bilgiyi insanlara anlatmak için Allah’ın Hz. Muhammed’i gönderdiğini belirtti.

Programda ayrıca Döngeloğlu hayvanları koruma gününün önemine değinerek, bu dünyada sadece insanların olmadığını, Allah’ın diğer canlılarla bu dünyayı bize paylaştırdığını, kişinin kimseye gücü yetmeyip ağızsız dilsiz hayvanlara eziyet etmemeleri gerektiğini söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet