Dr. Feridun Kunak Show - 4 Ekim 2018

Alternatif tıbbı bilimle harmanlayan Dr. Feridun Kunak Show izleyicisinin sağlığını yakından takip ediyor.

Programda “Ağız ve diş sağlığını korumanın yolları nelerdir? Ağız yaraları nasıl geçer? Dil temizliği nasıl yapılır? Dişler nasıl fırçalanmalı? Diş macunu ne kadar kullanılmalı? Ağız temizleme suyu nasıl yapılır?” soruları yanıtlandı.

Programa bu bölüm ağız ve diş sağlığını anlatmak üzere Diş Hekimi Kıvanç Cebesoy konuk oldu.

Kıvanç Cebesoy, dişlerin dairesel hareketlerle en az iki dakika fırçalanması gerektiğini, dilin üzerindeki bakterilerin diş eti hastalığına ve çene erimesine neden olabileceğini bu yüzden dişlerle birlikte dilin de temizlenmesi gerektiğini açıkladı.

Diş macunu çok kullanılırsa ağızda hemen köpüreceğini, dişlere temizlenmiş hissiyatı verip fırçalama işleminin hemen bitmesine sebep olacağını söyleyen Cebesoy, bunun için diş macununun az konulmasını önerdi.

Cebesoy, diş aralarını temizlemek için diş ipi kullanılmasını, diş ipinin ulaşamadığı yerler için ise ağız çalkalama sularıyla temizlenmesini tavsiye etti.

Feridun Kunak ise, içerisinde karbonat, sirke, nane yağı ve su olan antibakteriyel etkisi bulunan ev yapımı doğal ağız temizleme suyu yapımını izleyicilerle paylaştı.

Ayrıca Kunak, yerli muzun iç kısmının dişleri beyazlattığını, bunun dışında ayakkabı temizliğinde de kullanılabileceğini söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet