Dr. Feridun Kunak Show - 25 Eylül 2018

Sağlıktan güzelliğe, sanattan spora birçok alanda farklı konunun ele alındığı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisini bilgilendirmeye devam ediyor.

Programda, “Bel ağrısı neden olur? Her bel ağrısı bel fıtığı mıdır? Her bel fıtığına ameliyat gerekir mi? Bel ağrısının tedavi yöntemleri nelerdir? Bel tutulması ile bel fıtığı arasındaki fark nedir? Bel ağrısı için doğal krem var mı?” soruları yanıtlandı.

Programa bu bölüm, birbirinden lezzetli yemekleriyle meşhur şef Ayvaz Akbacak konuk oldu.

Balıkla ilgili bilinmesi gerekenleri açıklayan Akbacak, balığın taze olup olmadığının gözlerinden, solungaçlarından anlaşılabileceği gibi mide kısmından da anlaşılabileceğini söyledi.

Ayvaz Akbacak, içerisinde baklava yufkası, levrek, tereyağı ve limon olan levrek baklava yapımını izleyicilere aktardı. Balığı baklava yufkasıyla kapatıp fırında pişirilmesini söyleyen Akbacak, pişen yemeğin üzerine tereyağlı limonlu karışımın sürülmesini önerdi.

Akbacak, içerisinde muz, yumurta, un, nişasta, maden suyu, şeker ve süt olan kızarmış muz salatası yapımını aktardı. Akbacak, malzemeleri karıştırdıktan sonra muzu karışıma batırıp yağda kızartılması gerektiğini söyledi.

Programda ayrıca Feridun Kunak, bel ağrısı ile ilgili çok önemli bilgiler vererek, evde yapılabilecek egzersizleri uygulamalı olarak gösterdi.

Feridun Kunak, kasların çalışması için kalsiyum gerektiğini, kalsiyum alınmazsa bedenin kemikten kalsiyum aldığını, bunun için günde bir kase yoğurt yenmesini ve bir bardak süt içilmesini tavsiye etti.

Kunak, içerisinde zencefil, kantaron yağı, vazelin, kafur ve çörek otu yağı olan bel ağrıları için evde kolayca yapılabilecek krem tarifini izleyicilerle paylaştı. Kunak, karışımın belde ağrıyan bölgeye sürülmesini tavsiye etti.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet