Dr. Feridun Kunak Show - 24 Eylül 2018

Modern tıp ile alternatif tedavi yöntemlerini birlikte kullanan Dr. Feridun Kunak Show izleyicisini bilgilendirmeye devam ediyor.

Programda “Şarbon nedir? Şarbon hastalığı nedir? Şarbon hastalığının belirtileri nelerdir? Şarbondan korunmak için neler yapılmalı? Etin şarbonlu olup olmadığı nasıl anlaşılır? Kırışıklık nasıl giderilir? Cilt lekeleri nasıl yok edilir? Lekelerden kurtulma yolları nelerdir? Evde doğal peynir nasıl yapılır?” soruları yanıtlandı.

Programa bu bölüm şarbon hastalığının detaylarını anlatmak üzere Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şadiye Kartalkanat konuk oldu.

Dr. Şadiye Kartalkanat, şarbonun çok eski zamanlardan beri bilinen bir hastalık olduğunu, hayvanlarda görüldüğünü ve insanlara bulaşabileceğini belirtti.

Şarbonun canlı bir bakteri olduğunu, dış ortamda otların arasında, su kaynaklarında gizlenebildiğini, otla beslenen hayvanlarda görüldüğü için mera hastalığı olarak adlandırıldığını aktardı. 

Gerekli denetimler yapılmışsa bunun eve kadar girmesinin mümkün olmadığını söyleyen Kartalkanat, etin yarım saat kaynatılmasını, düzgün pişirildiğinde sorun olmayacağını belirtti.

Programda ayrıca Serap Kunak, evde yapılabilecek pratik tarifler verdi. Serap Kunak, içerisinde yoğurt, karbonat, yumurta tozu ve limon suyu olan leke giderici karışım tarifini izleyicilerle paylaştı. Kunak, karışımı lekeye sürüp kuruduktan sonra yıkanması gerektiğini söyledi.

Serap Kunak, içerisinde süt, limon suyu ve sirke olan peynir yapımını da ekrana getirdi. Kunak, süt kaynadıktan sonra içerisine diğer malzemeleri koyup süt kesilene kadar karıştırıp ardından süzülmesi gerektiğini aktardı.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet