Cuma Sohbetleri - 20 Eylül 2018

İslamiyet’i gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve ahiret hayatını güzelleştirmek için bilinmesi gereken dini bilgiler yeni yayın döneminde Cuma Sohbetleri’yle izleyiciye aktarılmaya devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen ismi Muhsin Bay’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın anlatımlarıyla ekrana yansıyan Cuma Sohbetleri her hafta Cuma namazından önce bilgilendirecek.

Necmettin Nursaçan, “Etrafımızdaki varlıklar niçin yaratılmıştır? Kul hakları nelerdir? Geçmişteki günahlardan nasıl arınılır? Nazar var mıdır? Nazardan korunmak için ne yapmak gerekir? Muska yazdırmak ve muskayı takmak günah mıdır?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Geçmişteki günahlardan nasıl arınılır?” sorusuna Necmettin Nursaçan, yapılanlardan pişmanlık duyulmasını, bir daha tekrarlanmamasını, eskilerin sürekli hatırlanmamasını tavsiye etti.

Başka bir izleyiciden gelen, “Nazardan korunmak için ne yapmak gerekir?” sorusuna ise Nursaçan, Göz değmesinin gerçek olduğunu, dağı baş aşağı edebileceğini, kişinin kabre girmesine sebep olabileceğini açıkladı. Nazardan korunmak için Felak ve Nas surelerinin okunması gerektiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri her Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7'de.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet