Dr. Feridun Kunak Show - 18 Eylül 2018

Sağlıktan güzelliğe, sanattan spora birçok alanda farklı konunun ele alındığı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisini bilgilendirmeye devam ediyor.

Programda, “Spor kas yapar mı? Yağlar kasla yer değiştirir mi? Kilo verirken doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Kilo nasıl verilir? Kalıcı kilo verilir mi?” soruları yanıtlandı.

Dr. Feridun Kunak, zayıflatan, kolesterol ve şeker düşüren mucizevi avokado yağının yapımını anlattı. İçerisinde zeytinyağı ve avokado olan karışımın günde bir saat güneşte bekletilmesini söyleyen Kunak, on beş gün sonra süzüp yenmesini tavsiye etti.

Feridun Kunak, içerisinde tarçın, mahlep, çörekotu ve zencefil olan şekeri düşüren çok özel kür tarifini izleyicilerle paylaştı. Karışımın aç karnına yoğurtla birlikte yenmesi gerektiğini belirten Kunak, insülin iğnesi kullananların doktorlarına danışmalarını önerdi.

Programa bu bölüm İç Hatalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya konuk oldu.

Ayça Kaya, çağımızın hastalığı olarak bilinen kilo problemleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, beş adımda kilo vermenin püf noktalarını aktardı. Ne kadar aç sofraya oturulursa o kadar çok yemek yeneceğini söyleyen Kaya, bunun için yemekten önce midenin doldurulması gerektiğini, böylece sofrada daha az yeme ihtiyacı olacağını söyledi. Ayrıca, yemeğin suyunun tabağa konmaması, ekmeğin yemeğin sonunda yenmesi gibi basit yöntemlerle kilo almama yollarını izleyiciye aktardı.

Programda son olarak Kaya, içerisinde soğan, domates, nane, maydanoz, enginar olan bağırsakları çalıştıran ve tok tutan enginarlı bulgur pilavı tarifini izleyicilerle paylaştı. Malzemeleri kavurduktan sonra pilavın hazır hale geleceğini belirten Kaya, bu tür sağlıklı yiyeceklerin mutlaka yenmesi gerektiğini aktardı.

YORUMLAR 1
  • elvan çimen 20.09.2018 04:19
    tarçın mahlep çörekotu miktar nasıl yemek kaşığımı hepsinden tşkler
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet