Dr. Feridun Kunak Show - 17 Eylül 2018

Kanal 7 ekranlarının yıllardır vazgeçilmez programı olan Dr. Feridun Kunak Show yeni yayın döneminde yepyeni içeriğiyle izleyicisiyle buluşuyor.

Uzun zamandır farklı ve yenilikçi bir yaklaşımla izleyicisinin sağlığını yakından takip eden Dr. Feridun Kunak Show yeni sezona bomba gibi bir giriş yaptı. Bitki dünyasının şifalı otlarını modern çağ hastalıklarını tedavide kullanmakta uzmanlaşan Dr. Feridun Kunak Show bundan böyle yepyeni içeriğiyle İstanbul’dan evlere konuk olacak. Alanında uzman konuklar ve sağlıktan güzelliğe, doğru beslenmeden günlük hayatta sık karşılaşılan sorunlara kadar birçok öneri Dr. Feridun Kunak Show’da yer aldı.

Programda, “Ağır okul çantaları boy uzamasını engeller mi? Çocuklar hangi yaşta ne kadar ağırlıkta çanta taşımalı? Çocukların boyunun uzaması için nasıl beslenmeleri gerekir? Kansızlığa ne iyi gelir? Boy uzaması için ne yapılması gerekir? Çocukların sık sık hasta olmaması için neler yapılması gerekir? Kırışıklığa ne iyi gelir? Üzüm çekirdeği yağı nasıl yapılır?” soruları cevaplandı.

Dr. Feridun Kunak, okulların açılmasıyla birlikte çocukların taşıdığı ağır çantaların sebebiyet verdiği kemik eğriliği hakkında çok önemli bilgiler verdi. Kunak, okul çantasının çocuğun kilosunun onda biri kadar olması gerektiğini söyledi. Ağır çantaların çocukların boyunun uzamasını engelleyeceğini, skolyoz ve kifozun ortaya çıkacağını belirten Kunak, çocuklarda kemik eğriliği olmaması için yapılması gerekenleri canlı yayında uygulamalı olarak gösterdi.

Programda Kunak, hemen hemen herkesin ortak şikayeti olan kırışıklıklar için doğal kür tarifini ekrana getirdi. Kunak, içerisinde zeytinyağı ve üzüm çekirdeği olan kırışıklığa iyi gelen üzüm çekirdeği yağı tarifini izleyiciyle paylaştı. Karışımı günde bir saat güneşte bekletip on beş gün sonra süzüp kullanılmasını tavsiye eden Kunak, ayrıca bu karışımın varislere ve saç ucu kırıklıklarına da faydalı olduğunu söyledi.

Programa bu bölüm, çocukların nasıl beslenmesi gerektiğini, kansızlığa nelerin iyi geleceğini anlatmak üzere Dr. Murat Topoğlu konuk oldu.

Murat Topoğlu, çocukların beslenmesindeki altın kuralları açıkladı. Çocuklara yemek konusunda ısrarcı olunmaması, karbonhidrat, protein içeren besinlerin tüketilmesi gerektiğini söyleyen Topoğlu, öğün aralarında kalorisi yüksek besinlerin kilo artışına neden olduğunu açıkladı.

Dr. Murat Topoğlu, boy kısalığına çözüm olacak özel karışım tarifini izleyicilerle paylaştı. İçerisinde havuç suyu, portakal suyu, ıspanak ve süt olan karışımı aktaran Topoğlu, karışımın sık sık içildiği zaman etkisini göstereceğini aktardı.

Ayrıca Topoğlu kansızlığa da değinerek, kansızlığın iki şekli olduğunu, demir eksikliğinden ya da B12 vitamininin eksikliğinden kaynaklandığını belirtti. Topoğlu, kansızlığı önleyecek çok özel karışım tarifini de verdi. İçerisinde kırmızı üzüm, süt, çilek, domates olan karışımı izleyiciye aktaran Topoğlu, karışımın kansızlığa birebir olduğunu belirtti.

Programda son olarak, okulların açılmasıyla birlikte çocukların beslenme çantasına koyulması gerekenler anlatıldı. Murat Topoğlu, süt, tam buğday ekmeği, peynir, domates, muz, armut, elma gibi besin değeri yüksek olan yiyeceklerin çocuklara yedirilmesi gerektiğini, böylece çocuğun günlük besin ihtiyacının karşılanacağını izleyiciye aktardı.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet