Gündüz Gece - Yozgat | 28 Temmuz 2018

Sempatik türkücü Kürşat’ın sunumuyla ekrana gelen Gündüz Gece izleyicilerine Anadolu’nun saklı kalmış güzelliklerini sunmaya devam ediyor. Gündüz Gece bu hafta kaplıcalarıyla, yaylalarıyla ve samimi insanlarıyla Yozgat’tan izleyici karşısına çıktı.

Kanal 7’nin ilgiyle izlenen gezi programı Gündüz Gece ülkenin farklı köşelerinden farklı görüntülerle evlere konuk oluyor.  Gündüz Gece bu hafta tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Yozgat’tan birbirinden keyifli görüntüleri ekrana taşıdı. Kürşat Yozgat’ta ilk olarak Türkiye’nin ilk milli parkı Çamlık’ta Yozgat’ın yöresel yemeği olan testi kebabı yapımını öğrendi. İçerisinde kuzu eti, yeşil biber, domates, sarımsak, defne yaprağı ve tereyağı olan testi kebabında malzemeleri doğradıktan sonra testiye yerleştirip iki saat pişirilmesi gerektiğini aktardı.

Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı Yoğurtyurdu Yaylası oldu. Köy muhtarıyla birlikte yaylanın en yüksek tepesine çıkan Kürşat keyifli bir sohbete imza attı. Köyde dolaşırken orakla tarlasını biçen köylüleri gören Kürşat soluğu onların yanında aldı. Hemen bir orak bulup işe girişen Kürşat, köylü amcanın söylediği türküye eşlik etti.

Ardından Kürşat, Yoğurtyurdu Yaylası’nda köylülerle birlikte mantarlı bulgur pilavı yapımına eşlik etti. İçerisinde tereyağı, salça, soğan, mantar ve bulgur olan pilavın yapımını aktaran Kürşat, eğlenceli sohbetiyle izleyicileri ekrana kilitledi.

Gündüz Gece ekibi son olarak Yozgat’ın Sarıkaya ilçesindeki iki bin yıllık dünyaca ünlü tarihi Roma hamamını ziyaret etti. Roma hamamının dünyanın bilinen eski termal tedavi merkezi olduğunu öğrenen Kürşat, içinde yapıldığı tarihten itibaren yaklaşık kırk sekiz ila elli bir derece şifalı su olduğunu izleyicilere aktardı.

Gezmek keşfetmek, öğrenmek isteyenlerin programı ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 22:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet