Dünyayı Geziyorum - Medine/2 ve Cidde - 10 Haziran 2018

Dünyayı Geziyorum Ramazan ayına özel bölümlerle izleyici karşısına çıkıyor. Özlem Tunca ile Dünyayı Geziyorum bu bölüm Medine’yi gezmeye kaldığı yerden devam ediyor.

Dünyanın farklı köşelerinden farklı yaşam tarzlarını ekrana getiren Dünyayı Geziyorum Ramazan ayı boyunca Müslümanlar için kutsal olan bölgelerden huzur veren görüntüleri ekrana getirdi. Özlem Tunca bu bölüm Müslümanlar için oldukça önemli olan şehirlerden Medine’yi karış karış gezip, İslam tarihine kazınmış olan olayları izleyicisine aktardı. Dünyayı Geziyorum ekibinin bu bölümdeki ilk durağı İslam tarihinde oldukça büyük bir öneme sahip olan Kıbleteyn mescidi oldu. Özlem Tunca çift kıbleli mescid anlamına gelen ve Hz. Muhammed’in namaz kıldığı sırada Kabe’nin kıble olduğu vahyini aldığı bu mescidin tarihini Dünyayı Geziyorum izleyicileri için anlattı. Tunca daha sonra Medine denildiğinde akla ilk gelenlerden olan hurma bahçelerine gitti. Burada çeşit çeşit hurmaları gören Dünyayı Geziyorum ekibi bu hurmaların özelliklerini uzmanından dinledi.

Dünyayı Geziyorum ekibi rotasını daha sonra Hicaz Demiryolu’nun son durağına çevirdi. Sultan Abdülhamit Han’ın en büyük hayallerinden olan bu demiryolunun öyküsünü anlatan Özlem Tunca, müze haline getirilen tren istasyonunda tarihi eserleri görüntüledi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:30’da Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet