Dünyanın Tadı - İstanbul/2 - 9 Haziran 2018

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu bölümde Ramazan’a özel yemeklerle İstanbul’da Osmanlı mutfağını keşfetmeye devam etti.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri, sofra adaplarını ve sokak lezzetlerini izleyiciyle buluşturuyor. Yasin Esirgenç bu bölüm padişahların sofralarında yer alan birbirinden lezzetli yemekleriyle saray mutfağının sırlarını ekrana getirdi. Yasin Esirgenç ilk olarak Sultanahmet’te bir restorana konuk olarak Osmanlı’dan bugüne taşınan badem çorbası yapımını öğrendi. Daha sonra programda Çamlıca'dan muhteşem bir İstanbul manzarası eşliğinde kahve soslu içi dolgulu bonfile yapımı ekranlara geldi. Ardından İstanbul Dolmabahçe'de yine muhteşem bir manzara eşliğinde Osmanlı lezzetlerinden biri olan etli saray salatası yapımı izleyicilerle buluştu. Birbirinden hünerli ustaların ellerinden çıkan bu lezzetlere kremalı balık çorbası ve su böreği de eklendi. Tüm bu geleneksel Osmanlı lezzetleri Dünyanın Tadı ekibinin iftar sofrasındaki yerini aldı. 

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:30’da ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet