Önden Gidenler - 10 Mayıs 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, Ramazan ayı hakkında bilinmesi gerekenler izleyiciye aktarıldı.

Ömer Döngeloğlu, “Ramazan ayına özel ibadetler var mıdır? Peygamberimiz ve ashabının Ramazanı nasıldı? Cinler ve şeytanlar insanlarla konuşur ve evlenebilirler mi? Cinler melek midir? Kafir cinlerden nasıl korunulur? Cinler zarar verirler mi? Melekler müminlere nasıl yardım ederler? Oruç kefareti nedir ve nasıl ödenir? Oruçla ilgili bilinmesi gereken hükümler nelerdir?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, meleklerin Müslüman olduğunu, onlardan asla kötülük gelmeyeceğini, cinlerin ise evlenip çocuk sahibi olduklarını, insanla evlenemediklerini, bizim boyut olarak onlardan farklı olduğumuzu belirtti.

Döngeloğlu, kaza oruçlarını aralıksız tutmanın şart olmadığını fakat kefaret oruçlarının arka arkaya tutmanın şart olduğunu aktardı.

Sadece Ramazan ayında teravih namazı kılınabileceğini söyleyen Döngeloğlu, itikafın Ramazanın son on günü sünnet olduğunu söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Asr-ı saadetten tabloların ekrana geldiği ‘’Ömer Döngeloğlu İle Önden Gidenler’’ Perşembe 23:15’te canlı yayınla Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet