Önden Gidenler - 3 Mayıs 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu hafta, Yavuz Sultan Selim Camii Müezzini Aziz Hardal konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, melekler ile ilgili bilinmesi gerekenler izleyiciye aktarıldı.

Ömer Döngeloğlu, “Melekleri niçin göremiyoruz? Meleklerin cinsiyeti var mıdır? Cinler ve şeytanlar melek midir? Azrail fıtrat olarak nasıl bir yapıdadır? Azrail insanlara nasıl görünür? Meleklerin konuştuğu bir dil var mıdır? Melekler Allah’ı görebilirler mi? Cinler evlenir mi? Cinler insanlarla iletişime geçebilir mi? Şeytan ve cin insana musallat olur mu?” sorularını canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, meleklerin nurdan yaratıldığını, onların haramlarının, günahlarının olmadığını, Allah’ın emrettiği işleri yaptıklarını, akıllı ve canlı olduklarını belirtti.

Meleklerin fazilet dereceleri olduğunu söyleyen Döngeloğlu, her meleğin aynı güçte, aynı yetkide olmadığını söyledi.

Döngeloğlu, cinlerin melek olmadığını, evlenip çocuk sahibi olduklarını, insanlardan uzun yaşadıklarını, Müslüman cinlerin insanların dostu olduğunu aktardı. Ayrıca Döngeloğlu, meleklerin ve Müslüman olan cinlerin mümin olduklarını ve meleklerin Allah’ı dünya hayatı devam ederken göremeyeceklerini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Asr-ı saadetten tabloların ekrana geldiği ‘’Ömer Döngeloğlu İle Önden Gidenler’’ Perşembe 23:15’te canlı yayınla Kanal 7’de…  

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet