İskele Sancak - 13 Nisan 2018

Mehmet Acet'in hazırlayıp sunduğu İskele Sancak programında bu bölüm stüdyo konukları Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cağfer Karadaş, AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir ve 21.Dönem Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu ile birlikte Deizm konusu masaya yatırıldı.

Programda, "Deizm nedir? Deizm nasıl çıkmıştır? Deizm neyle besleniyor? Deizm tartışmalarıyla, dindar kesime karşı psikolojik savaş mı veriliyor? Deizm'in Türkiye'de karşılığı var mı? Müşrik nedir? İbadetsizlik, gençleri Deizm'e mi götürüyor?" sorularına yanıt arandı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cağfer Karadaş programda, "Diyanet'in yaptığı araştırmaya göre dindarlık artıyor, azalmıyor" açıklamasında bulundu. AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir ise bazı eğitimcilerin gençler üzerindeki tespitlerinde yanıldığı ve gençlerin bazı dönemlerde inanç bunalımı yaşadığını ve eğitimcilerin de bunu yanlış anladığını savundu. 21.Dönem Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu ise programda, Deizm'in kilisenin baskısı sonucu ortaya çıktığına değindi. 

Birbirinden önemli ve ilginç konuların masaya yatırıldığı ekran klasiği program İskele Sancak, her Cuma saat 23:15'te Kanal 7'de.
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet