Cuma Sohbetleri - 6 Nisan 2018

Kanal 7 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma günlerinin nurunu ekrana taşımaya devam ediyor. Cuma Sohbetleri’ne bu hafta Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri konuk oldu. Programda, izleyicilerden gelen sorular üzerine dini konularda bilinmesi gerekenler hakkında sohbet gerçekleştirildi.

Necmettin Nursaçan, “Hamile biri kaçıncı ayına kadar namaz kılabilir? Evde köpek beslemek günah mıdır ve kılınan namaz kabul olur mu? Nafile orucunu bozmanın hükmü nedir? Namazda parmak kaldırmak doğru mudur?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Hamile biri kaçıncı ayına kadar namaz kılabilir?” sorusuna Necmettin Nursaçan, hamile kişinin doğuma kadar namazdan mükellef olduğunu, eğer rükuda veya secdede zorlanılıyorsa o zaman oturarak kılınabileceğini söyledi.

Başka bir izleyiciden gelen, “Nafile orucunu bozmanın hükmü nedir?” sorusuna ise Nursaçan, nafile orucu bozulursa gününe gün kaza edilmesini, fakat Ramazan orucu bozulursa altmış bir gün oruç tutulması gerektiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet