Dr. Feridun Kunak Show - 3 Nisan 2018

Sağlıklı yaşama dair ipuçları veren, hayatın her alanında karşılaşılan sorunlara alternatif çözümler üreten Dr. Feridun Kunak Show izleyicilere rehberlik etmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, diz ağrıları ve varis hakkında konuşuldu.

Dr. Feridun Kunak, programa vücudun gıdası sabah sporu ve egzersizleri ile başladı. Programda, “Diz ağrılarından kurtulabilmek için neler yapılması gerekir? Varis nedir ve neden oluşur? Bacak ve diz ağrılarının sebebi varis olabilir mi? Diz eklemlerinde sıvı kaybı neden olur?” soruları yanıtlandı.

Dr. Feridun Kunak, ayak damarlarının normalinden daha geniş olmasının dolayısıyla içinde kan birikmesinin varis olduğunu söyledi. Bacak varislerinin ana sebebinin göbek olduğunu belirten Kunak, göbeğin baskı yaptığını, baskı yaptığı için de kanın kalbe geri dönemediğini, sıkışıp kaldığını aktardı. Kunak, varislerin bir kısmının kılcal, yüzeysel varisler olduğunu bir kısmının da derin, kalın varisler olduğunu söyleyerek izleyiciyi bilgilendirdi.

Alternatif tedavi yöntemleriyle modern tıbbı harmanlayan Dr. Feridun Kunak, içerisinde havlucan tozu, zencefil tozu, karabiber tozu kafur ve bal olan diz için doğal yakı tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, karışımı bir bezin üzerine sürüp ağrıyan yere uygulanması gerektiğini söyledi.

Feridun Kunak, içerisinde limon, atkestanesi yağı, sirke, ozon yağı ve nane yağı olan varislere iyi gelen doğal kür tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, karışımın varisli bölgede uygulanmasını önerdi. Ayrıca Kunak, varislere iyi gelen kür tarifini de verdi. Kunak, haşlanmış kırmızı lahananın içerisine sirke ve atkestanesi yağı koyup varisli bölgeye yapıştırılmasını tavsiye etti.

Serap Kunak ise hem kolay hem de lezzetli olan elmalı baklava tarifini izleyiciye aktardı. Elmayı pişirdikten sonra içerisine pekmez, tarçın, ceviz ve vanilya koyup karıştırılmasını söyleyen Kunak, ardından baklava yufkasının üzerine tereyağı sürüp içerisine elmalı karışımı koyup rulo haline getirdikten sonra yüz seksen derecelik fırında pişirilmesini önerdi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet