Dünyayı Geziyorum - Finlandiya - 18 Mart 2018

Dünyada gezilmeye ve görülmeye değer ne varsa Dünyayı Geziyorum’da ekrana geliyor. Özlem Tunca bu bölüm kışın masal gibi geçtiği Finlandiya’dan izleyici karşısına çıktı.

Dünyanın farklı köşelerinden farklı yaşam tarzlarını ekrana getiren Dünyayı Geziyorum bu hafta benzersiz kar manzaraları ve görenleri kendisine hayran bırakan kuzey ışıklarıyla Finlandiya’yı keşfe çıktı. Özlem Tunca ilk olarak buz tutmuş denizde bir geziye çıktı. Sert hava koşuluna rağmen günlük yaşamlarından geri kalmayan Finlandiyalılarla hoş bir sohbet gerçekleştiren Tunca, donmuş denizden benzersiz manzaraları ekrana taşıdı. Yakupcan’la birlikte karın tadını çıkaran Özlem Tunca daha sonra Finlandiya’nın en eski kasabalarını gezdi. Geleneksel mimariyle inşa edilen evlerin kalpleri fethettiği kasabada yöresel yaşamları inceleyen Tunca izleyicileri için renkli görüntüler derledi. Finlandiya’da tarihin izlerini süren Özlem Tunca’nın bir sonraki durağı İsveçliler tarafından inşa edilen tarihi kale oldu. Kalenin içerisine kurulan şehri gezen Tunca bu kalenin Finlandiya halkı için önemini Dünyayı Geziyorum’da anlattı.

Özlem Tunca Finlandiya’da son olarak dillere destan kuzey ışıklarını gözlemledi. Bir doğa harikası olan bu ışıkların altında keyif yapan Dünyayı Geziyorum ekibi izleyicilerine yine eğlence dolu bir Pazar günü sundu.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:15’te Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet