Önden Gidenler - 8 Mart 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Döngeloğlu, Firavun’un sarayında Hz. Musa’yı büyüten Hz. Asiye’nin, Hz. İsa’nın annesi Hz. Meryem’in, Hz. Muhammed’in ilk ve en faziletli hanımı Hz. Hatice’nin ve Hz. Fatma’nın hayatları hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda Hz. Süleyman’ın hayatı ile ilgili de sohbet gerçekleştirildi.

Ömer Döngeloğlu, “Hz. Süleyman nerede ve ne zaman doğdu? Hz. Süleyman evli miydi? Hz. Süleyman ne kadar yaşamıştır? Hz. Süleyman ne zaman kral oldu? Hz. Süleyman’dan sonra kim peygamber olmuştur? Hz. Süleyman’ın mezarı nerededir? Hz. Süleyman öldükten sonra Yahudilerin akıbeti ne oldu?  Hz. Süleyman kimlere hükmederdi? Kudüs halkı Hz. Süleyman’a iman etmiş midir? Cinler Hz. Süleyman’a iman etmiş midir? Cuma namazı sırasında kazanılan para helal midir?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, Müslüman erkeklerin Cuma namazına gitmeyip para kazanmalarının haram olduğunu, fakat o kişinin yerine kadın veya çocuk kazanırsa o zaman haram olmayacağını belirtti.

Döngeloğlu, Hz. Süleyman’ın elli beş yıl yaşadığını, yaptırdığı mabetin ise Beyt-i Makdis olduğunu söyledi. Döngeloğlu, Hz. Süleyman öldükten sonra Yahudilerin çoğunluğunun saptığını belirtti. Ayrıca Döngeloğlu, Hz. Süleyman’ın kuşlara hükmettiğini ve karıncaların dilini anladığını söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Asr-ı saadetten tabloların ekrana geldiği ‘’Ömer Döngeloğlu İle Önden Gidenler’’ Perşembe 23:15’te canlı yayınla Kanal 7’de…

YORUMLAR 1
  • Burhan Güneş 05.04.2018 17:00
    Eline diline yüreğine gönlüne sağlık hocam ALLAH razı olsun sizin gibi hocalardan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler - 19 Nisan 2019

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu bölüm, Hafız Fatih Turgut konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Ömer Döngeloğlu “Berat kandili nedir? Berat kandilinin faziletleri nelerdir? Berat kandilinde okunacak dualar nelerdir? Berat kandilinde nasıl ibadet edilmeli? Hz. Muhammed Şaban ayının on beşinci gecesini nasıl değerlendirdi? Şaban ayının on beşinci gecesi Allah kullarına nasıl seslendi?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, Kur’an-ı Kerim’in Berat gecesinde Levh-i Mahfuz’a indirildiğini, dünyaya ise Kadir gecesinde indirildiğini açıkladı.

Ayrıca Döngeloğlu, Berat kandilinde tövbe edilmesi, Allah’a dua edilmesi, günahlardan arınılması gerektiğini söyledi.

Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler - 19 Nisan 2019
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet