Dr. Feridun Kunak Show - 7 Mart 2018

Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, Feridun Kunak şeker hastalığı hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı. Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade ise gelin ve kayınvalide arasındaki problemler hakkında bilgi verdi.

Dr. Feridun Kunak Show’a konuk olan Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade, “Sağlıklı gelin ve kayınvalide ilişkisi nasıl kurulur? Gelin kayınvalide kavgalarının başlıca nedenleri nedir? Gelin ve kayınvalide birbirine nasıl davranmalı? Gelin ve kayınvalide ilişkisinde erkek nasıl davranmalı? Gelin ve kayınvalide problemlerinin kaynağı nedir?” sorularını cevapladı.

Özgül Piyade, geleneksel aileden çekirdek aileye dönüşüldüğünü, eskiden geleneksel ailede kızın annesinin evinden çıkıp kayınvalidesinin evine gittiğini, böylece farklı kültürlerden olsa bile gelinin kayınvalideden öğrendikleriyle dünyasının genişlediğini belirtti. Fakat şimdi ise kızın annesinin evinden çıkıp kendi evine gittiğini, ayrı bir aile olduğu için de eşinin ailesiyle olan diyaloglarını kendi ailesine göre sınırlı tuttuğunu söyledi. Piyade, saygı kavramı olduğunda gelin ve kayınvalide ilişkisinde sorun olmayacağını izleyiciye aktardı. 

Dr. Feridun Kunak programda, “Diyabet nedir? Diyabet tedavisinde nelere dikkat edilmelidir? Şeker hastalığı belirtileri nelerdir? Şeker hastalığında beslenme ne kadar önemlidir? Şeker hastalığı kaç çeşittir? Gizli şeker nedir? İdeal şeker değeri kaç olmalıdır? Şeker hastalığından korunmak için nasıl önlemler alınmalıdır? Şeker ayağa vurur mu?” sorularını yanıtladı.

Dr. Feridun Kunak, şekere dikkat edilmezse, ayak damarlarının tıkanabileceğini, kalpte, beyinde ve gözde problem olabileceğini açıkladı. Kunak, şeker hastalarının şekerlerine dikkat etmelerini, böylece uzun ömürlü, sağlıklı olacaklarını söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Verdiği sağlıklı bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Feridun Kunak, şekeri düşüren kür tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, kaynar suyun içerisine zeytin yaprağı koyup bir dakika kaynatıp bir dakika demledikten sonra içilmesini söyledi.

Feridun Kunak, içerisinde mahlep, çörekotu, tarçın ve yoğurt olan şeker dengeleyen kür tarifini verdi. Kunak, karışımın günde bir tatlı kaşığı yenmesini tavsiye etti.

Serap Kunak ise içerisinde gül, ıhlamur, badem tozu, ve kayısı olan yüz güzelleştiren sirke tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, sirkeyi yirmi gün beklettikten sonra süzüp yüze ve saçlara sürülmesini önerdi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet