Dr. Feridun Kunak Show - 13 Şubat 2018

Sağlıklı yaşama dair ipuçları veren, hayatın her alanında karşılaşılan sorunlara alternatif çözümler üreten Dr. Feridun Kunak Show izleyicilere rehberlik etmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, uykusuzluk ve horlama hakkında konuşuldu.

Dr. Feridun Kunak, programa vücudun gıdası sabah sporu ve egzersizleri ile başladı. Programda, “Uyku sağlığı için neler yapılmalıdır? Uyku apnesi nedir? Sağlıklı bir uyku için yatış şekilleri ne kadar önemlidir? Uykusuzluğun sebepleri nelerdir? Uyku bozukluğu nedir? Horlamanın sebepleri nelerdir? Horlamadan kurtulmak için neler yapılmalıdır? Doğru yastık seçiminin uyku sağlığı için önemi nedir? Uykusuzluk günlük hayat performansımızı ne kadar etkiler?” soruları yanıtlandı.

Dr. Feridun Kunak, her gün aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmanın, gündüzleri uyumamanın faydalı olacağını ve genelde sağ tarafa yatılması gerektiğini belirtti. Kunak, sağlıklı uyku için, çarşafın beyaz olmasını ve mümkün olduğu kadar zeytinyağlı sabunla yıkanmasını önerdi.

Herkesin sıklıkla karşılaştığı sağlık problemlerini doğal sağlık reçeteleri ile iyileştirmeyi amaçlayan Dr. Feridun Kunak, içerisinde lavanta, papatya ve mandalina olan horlamaya ve uykusuzluğa iyi gelen doğal sirke tarifini izleyiciyle paylaştı. Karışımı bir ay beklettikten sonra süzülmesi gerektiğini söyleyen Kunak, akşamları yatmadan önce ağızda gargara yapılmasını önerdi.

Feridun Kunak, içerisinde havlucan tozu, zencefil tozu, kafur, bal olan diz ve eklem ağrıları için doğal yakı tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, ağrıyan yere sürüp üzerine bez sarılmasını, iki saat bekletilmesini ardından sıcak suyla yıkanmasının faydalı olacağını söyledi.

Kunak, doğru nefes tekniklerini ve horlamamak için pratik egzersizleri canlı yayında uygulamalı olarak gösterdi.

Programda ayrıca, Serap Kunak’ın “Safiye” adlı eğlenceli skeci yayınlandı.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet