Dr. Feridun Kunak Show - 30 Ocak 2018

Günlük yaşamda karşılaşılan problemlere pratik çözümler bulan Dr. Feridun Kunak Show izleyicilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, idrar yolu enfeksiyonu konuşuldu.

Dr. Feridun Kunak, programa vücudun gıdası sabah sporu ve egzersizleri ile başladı. Programda, “İdrar yolu enfeksiyonu neden olur? İdrar yolu enfeksiyonu kadınlarda neden daha sık görülür? İdrar kaçırma neden olur? İdrar yolu enfeksiyonunun belirtileri nelerdir? İdrar yaparken yanma hissi nasıl geçer? İdrar yolu enfeksiyonu evde nasıl tedavi edilir? İdrar yolu enfeksiyonundan korunmak için neler yapılmalıdır? Sistit nedir?” soruları cevaplandı.

Hayatın içindeki gerçek konuları ele alan Dr. Feridun Kunak, her gün en az sekiz defa idrara çıkılmasını önerdi. İdrarın beyaza yakın açık sarı bir renkte olmasını söyleyen Kunak, idrar koyu renkteyse sıkıntı olduğunu belirtti.

Feridun Kunak, idrara çıkarken yanma oluyorsa, idrar renginde bulanıklık varsa ve sık sık idrara çıkılıyorsa bunun idrar yolu enfeksiyonu belirtileri olduğunu söyledi. Ayrıca çay rengindeki idrarın çok tehlikeli olduğunu belirten Kunak, sarılık ve karaciğer yetmezliği belirtisi olduğunu söyledi. Kunak, çay rengindeki idrarı görenlerin acil olarak doktora gitmelerini tavsiye etti.

Renkli sunumu ve uygulamalı tedavi yöntemleriyle hayatı kolaylaştıran Dr. Feridun Kunak, içerisinde mısır püskülü, kiraz sapı, maydanoz ve limon olan idrar yollarını temizleyen karışım tarifini izleyiciyle paylaştı. On beş dakika kaynatıp on beş dakika demlenmesini söyleyen Kunak, karışımın gün boyu içilmesini önerdi.

Feridun Kunak, içerisinde günlük sakızı ve yoğurt olan idrar kaçırmaya iyi gelen kür tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, günde bir sefer yenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Kunak, içerisinde altın otu ve ıhlamur olan idrar yolu enfeksiyonu için doğal çay tarifini de verdi. Böbrek taşı ve kum dökenlerin içerisine bolca limon sıkmalarını tavsiye etti.

Programda ayrıca, idrar kaçırma sorununa çözüm olacak egzersizler canlı yayında uygulamalı olarak gösterildi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet