Dr. Feridun Kunak Show - 29 Ocak 2018

Sağlıklı yaşama dair ipuçları veren, hayatın her alanında karşılaşılan sorunlara alternatif çözümler üreten Dr. Feridun Kunak Show izleyicilere rehberlik etmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, boyun ağrılarından kurtulma yolları konuşuldu.

İzleyicileri sabah sporu ile enerjik bir güne hazırlayan Dr. Feridun Kunak Show hayatın her yönünü ele alarak izleyicisinin yaşam kalitesini arttırmaya devam ediyor. Programda, “Boyun ağrılarının sebepleri nelerdir? Her boyun ağrısı boyun fıtığı habercisi olabilir mi? Boyun fıtığı olmamak için nelere dikkat edilmesi gerekir? Fibromiyalji nedir? Fibromiyalji olmamak için nelere dikkat edilmelidir?” soruları cevaplandı. Ayrıca izleyicilerden gelen, “Boyun kasılmasına ne iyi gelir? Boyun fıtığı ağrısı nereye vurur? Ön boyun ağrısı neyden kaynaklanır? Boyun düzleşmesi baş ağrısı yapar mı?” soruları da yanıtlandı.

Sağlıklı yaşam konusunda verdiği bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Feridun Kunak, boyundaki kemikte hafif eğrilik olmayıp bu kemik dümdüz olursa bunun boyun düzleşmesi olduğunu belirtti. Kunak, boyun düzleşmesinde sadece ağrı değil, beyne kan gitmemeye başladığını, basit bir boyun hareketinde başta dönmeler ve kulakta çınlamalar meydana geldiğini söyledi. Ayrıca Kunak, boyun kasının içerisine kan gitmezse orada kireçlenme olacağını ve bunun fibromiyalji olduğunu belirtti.

Herkesin sıklıkla karşılaştığı sağlık problemlerini doğal sağlık reçeteleri ile iyileştirmeyi amaçlayan Dr. Feridun Kunak, fibromiyalji için greyfurt kabuğu lapası tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, kabuğu ısıtıp üzerine çizikler atıp arasına kantaronlu ozon yağı sürüp boyunda ağrıyan yere koyulmasını ve soğuyana kadar bekletilmesini tavsiye etti.

Feridun Kunak, içerisinde çörekotu yağı, kantaronlu ozon yağı, ceviz yağı ve vazelin olan boyun ağrıları için doğal krem tarifini izleyiciye aktardı. Ayrıca Kunak, portakal kabuğu yağı ve mandalina yağını süzüp nasıl kullanılması gerektiğini izleyiciyle paylaştı. Kunak, eklem ağrılarına sürüldüğü zaman ağrı kesici özelliği olduğunu belirtti. Ayrıca içildiği zaman metabolizmanın hızlanacağını söyleyen Kunak, kilo vermek isteyenlerin, şekeri ve kolesterolü yüksek olanların yemeklerden önce bir çorba kaşığı içmelerini tavsiye etti.

Programda ayrıca, boyun ağrılarından kurtulmak için kolay egzersizler canlı yayında uygulamalı olarak gösterildi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet