Dr. Feridun Kunak Show - 25 Ocak 2018

Günlük yaşamda karşılaşılan problemlere pratik çözümler bulan Dr. Feridun Kunak Show izleyicilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, kabızlık hakkında konuşuldu.

İzleyicileri sabah sporu ile enerjik bir güne hazırlayan Dr. Feridun Kunak Show hayatın her yönünü ele alarak izleyicisinin yaşam kalitesini arttırmaya devam ediyor. Programda, “Kabızlık neden olur? Kabızlığı önlemenin yolları nelerdir? Kabızlık çekenler hangi besinleri daha sık tüketmeli hangilerinden uzak durmalı? Probiyotik nedir? Yetersiz su tüketimi kabızlığa neden olabilir mi? Kabızlık ne kadar süre devam ediyorsa tehlikelidir?” soruları cevaplandı. Ayrıca izleyicilerden gelen, “Kabızlığı önleyen masaj ve egzersizler var mıdır? Sürekli kabızlık bir hastalık belirtisi midir? Kabız olmamak için ne yapmak gerekir?” soruları da yanıtlandı.

Feridun Kunak, bağırsaklarda probiyotik denilen bir sistem olduğunu, eğer probiyotik iyi değilse kabız olunacağını söyledi. Probiyotik besinlerin yoğurt, kefir, peynir, boza gibi yiyecekler olduğunu belirtti. Kunak, su ile çayın aynı şey olmadığını, çok çay içildiği zaman vücudun fazla su istemediğini söyledi. Ayrıca Kunak, kabızlık için akupunktur noktalarını canlı yayında gösterdi.

Herkesin sıklıkla karşılaştığı sağlık problemlerini doğal sağlık reçeteleri ile iyileştirmeyi amaçlayan Dr. Feridun Kunak, kabızlıktan meydana gelen yaraları geçiren içerisinde vazelin, atkestanesi yağı, kantaronlu ozon yağı ve bebek pudrası olan kabızlık için krem tarifini izleyiciye aktardı.

Feridun Kunak, kabızlığa iyi gelen içerisinde zeytinyağı ve pomela kabuğu olan kür tarifi verdi. Parçaladıktan sonra her gün bir saat kaynar suyun içerisinde durması gerektiğini söyledi. Ayrıca Kunak, içerisinde yoğurt, keten tohumu, çörekotu tozu ve sumak olan başka bir kür tarifi daha verdi.

Serap Kunak ise bağırsakları çalıştıran balkabağı çorbası tarifini izleyiciyle paylaştı.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet