Dr. Feridun Kunak Show - 23 Ocak 2018

Günlük yaşamda karşılaşılan problemlere pratik çözümler bulan Dr. Feridun Kunak Show izleyicilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, kansızlık hakkında konuşuldu.

Dr. Feridun Kunak, programa vücudun gıdası sabah sporu ve egzersizleri ile başladı. Programda, “Kansızlık nedir? Kansızlık belirtileri nelerdir? Kansızlık ve halsizlikle başa çıkma yöntemleri nelerdir? Kansızlık neden olur? Demir eksikliği ve kansızlık arasında nasıl bir ilişki vardır? Kansızlık diğer hastalıkların belirtisi olabilir mi? Kansızlık için hangi besinlerin tüketilmesi gerekir? Kansızlık kanser yapar mı? İleri derecede kansızlık neye yol açar? Kansızlık kaşıntıya yol açar mı? soruları cevaplandı.

Sağlıklı yaşam konusunda verdiği bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Dr. Feridun Kunak, “Vücudumuza kötü bir hücre girdiği zaman kanın içindeki lökositler yani kanın içindeki madde savaşıyor. Eğer lökosit olmazsa her türlü hastalık açığa çıkabilir” diyerek izleyicileri bilgilendirdi.  

Feridun Kunak, demir ve kansızlık arasında fark olduğunu söyledi. Eğer demir iyi olmazsa kansızlığın görüldüğünü ve ileri derecede kansız olan bir kişide halsizlik, güçsüzlük ve idrak güçlüğü olacağını belirtti. Ayrıca Kunak kansızlık belirtilerinin saç dökülmesi, iştahsızlık, ciltte kuruma, tırnaklarda bozulma olduğunu söyledi.

Farklı tedavi yöntemleriyle izleyenleri ekrana kilitleyen Dr. Feridun Kunak, içerisinde kara üzüm, kuşburnu ve sarı üzüm olan kansızlığa iyi gelen sirke tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, sirkenin yirmi gün sonra süzüleceğini söyledi.

Feridun Kunak, içerisinde maydanoz, pancar, ıspanak, kara havuç ve keçiboynuzu tozu olan çok özel kansızlık kürü tarifi verdi. Kunak, kalsiyumla demir birleştiği için keçiboynuzunun süt ve yoğurtla alınmamasını tavsiye etti. Ayrıca Kunak, içerisinde kara üzüm, kara erik ve kara dut olan kara üzüm şurubu tarifini de izleyiciye aktardı.

Serap Kunak ise hem lezzetli hem de yapımı kolay tahinli kek tarifi verdi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet