Cuma Sohbetleri - 19 Ocak 2018

Kanal 7 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma günlerinin nurunu ekrana taşımaya devam ediyor. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan “Adak olan kurbanı kimler yiyemez? Evlenirken eğlenmek doğru mu? Evlat edinmenin hükmü nedir? Yemin kefareti olarak verilmesi gereken fidye ne kadardır? Vergisiz ticaret yapmak günah mıdır? Mezhepler nasıl oluşmuştur? Seferi olduğumuz zaman Cuma namazı yerine öğle namazı kılabilir miyiz? İslam’da müziğin yeri nedir? Kaza namazı ne zaman ve nasıl kılınır? Namazın sünneti de kaza sayılır mı?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Evlat edinmenin hükmü nedir?” sorusuna Necmettin Nursaçan, “Evlat edinen aile onu himaye edecek, büyütecek, besleyecek, sağlığıyla, eğitimiyle ilgilenecek. Çocuk ergenlik çağına gelince mahremiyet kurallarına uyulacak. Nüfuslarına tescil ettirmeyecekler. Öz evlatları gibi değil din kardeşleri gibi bakacaklar” sözleriyle izleyiciyi bilgilendirdi.

Başka bir izleyiciden gelen “Adak olan kurbanı kimler yiyemez?” sorusuna ise Nursaçan, “Kendisi, eşi, çocukları, anne ve babası yiyemezler. Eğer yerlerse yedikleri kadarının bedelini sadaka olarak verirler” diyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Ayrıca Nursaçan, kaza namazının nasıl kılındığını canlı yayında uygulamalı olarak gösterdi.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet