Dr. Feridun Kunak Show - 18 Ocak 2018

Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, tansiyon hastalığı hakkında konuşuldu.

İzleyicileri sabah sporu ile enerjik bir güne hazırlayan Dr. Feridun Kunak Show hayatın her yönünü ele alarak izleyicisinin yaşam kalitesini arttırmaya devam ediyor. Programda, “Tansiyon nedir? Yüksek tansiyon belirtileri nelerdir? Düşük ya da yüksek tansiyon nasıl anlaşılır? İdeal tansiyon değeri kaç olmalıdır? Tansiyon düşüklüğünde ne yapılmalıdır? Yüksek tansiyonu kontrol altına almak için neler yapmak gerekir? Tansiyon ve fazla kilo arasında nasıl bir ilişki vardır?” soruları cevaplandı. Ayrıca seyircilerden gelen, “Tansiyonu sabit tutmak için ne yapmak gerekir? Tansiyon gece neden yükselir? Hipertansiyon hastaları nelerden kaçınmalı? soruları da yanıtlandı.

Sağlık sorunlarından günlük yaşamda karşılaşılan problemlere kadar birçok konuda herkesin kolayca uygulayabileceği tedavi yöntemleri sunan Dr. Feridun Kunak, düşük tansiyon için maden suyu ile ayranın çok iyi geldiğini söyledi. Kunak, düşük tansiyonda bacakları kaldırıp tuzlu ayran içilmesi gerektiğini söyledi. Tansiyon yüksek ise sakince yere oturup başa soğuk buz torbası konmasını önerdi.

Dr. Feridun Kunak, tansiyona iyi gelen akupunktur noktalarını canlı yayında uygulamalı olarak gösterdi. Kunak, el bileğinin kıvrım yerine ozon yağı ya da zeytinyağı ile en az bir dakika bastırarak masaj yapılmasını önerdi.

Ayrıca Feridun Kunak canlı yayında doğru tansiyon ölçme yollarını gösterdi. Kunak, tansiyonu genelde sol koldan ölçmenin daha çok yararı olduğunu söyledi. Sağ ile sol kol arasında bir derece fark olabileceğini, sağda daha düşük solda yüksek olabileceğini belirtti.

Alternatif tedavi yöntemleriyle modern tıbbı harmanlayan Dr. Feridun Kunak, içerisinde maydanoz, kiraz sapı ve mısır püskülü olan yüksek tansiyon için çay tarifi verdi. On dakika kaynatıp on dakika demledikten sonra süzülmesi gerektiğini söyledi. Kunak, karışımı gün boyu içmenin faydalı olacağını belirtti.

Serap Kunak ise hem lezzetli hem pratik içerisinde yumurta, maden suyu, süt ve lor peyniri olan akordiyon böreği tarifi verdi. Sosu üzerine döküp 180 derecelik fırında pişirilmesini önerdi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet