Cuma Sohbetleri - 5 Ocak 2018

Ekranların sevilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ izleyicilerine rehberlik etmeye devam ediyor. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın yorumları, Kanal 7’nin başarılı sunucusu Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri’nde bu hafta, İslamiyet ile ilgili bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Necmettin Nursaçan, “İslam aleminde Kudüs’ün önemi nedir?” sorusunu cevapladı. Nursaçan, “İslam aleminde Kudüs’ün önemi çok mühimdir. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir. Miraç’ın başlangıç noktasıdır. Hz. Ömer efendimiz fethetmiştir. Selahaddin Eyyubi haçlılardan tekrar almıştır. Müslümanların Mescid-i Aksa’yı sahiplenmesi gerekiyor” sözleriyle Mescid-i Aksa’nın öneminden bahsetti.

Ayrıca Nursaçan, “Bir erkek, şahitler huzurunda kendi dini nikahını kıyabilir mi? Çalışmak da bir ibadet midir? Zekat vermenin adabı nedir ve kimlere verilir?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz” hadisinin sahih olup olmadığı hakkında bilgi verdi. Necmettin Nursaçan, “Müslümanların ayıp ve kusurlarının peşine düşmeyin. Allah’da sizin ayıp ve kusurunuzun peşine düşerse, evinizde sizi ifşa eder. O halde Müslümanların dedikodu yapması doğru değil. Böyle bir hadis-i şerif vardır” sözleriyle izleyiciyi bilgilendirdi.

Başka bir izleyiciden gelen “Kimlerin cenaze namazı kılınmaz?” sorusuna ise Nursaçan, “Üç kişinin cenaze namazı kılınmaz. Kasten anne ve babasını öldüren kişinin, devlete karşı isyan eden, yol kesen kişilerin ve ölü doğan bebeğin cenaze namazı kılınmaz” sözleriyle izleyicilerin akıllarına takılan soruları canlı yayında cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet