Dr. Feridun Kunak Show - 3 Ocak 2018

Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, Feridun Kunak sinüzit ile ilgili bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı. Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade ise dikkat eksikliği ve hiperaktivite hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Dr. Feridun Kunak Show’a konuk olan Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade, “Dikkat eksikliği ve hiperaktivite nedir? Hiperaktivite nasıl tespit edilir ve tedavi yöntemleri nelerdir? Dikkat eksikliğinin neden olabileceği sorunlar nelerdir?  Dikkat eksikliği nasıl tespit edilir ve tedavi yöntemleri nelerdir? Her hareketli çocuk hiperaktif midir?” sorularını cevapladı.

Özgül Piyade, “Dikkat eksikliği ya da hiperaktivite dediğimiz noktadaki sorun kurallar eğitimidir. Anne ve baba doğru eğitimi vermelidir. Doğru eğitim vermediğiniz zaman doktora ve ilaca sarılmayın. Acaba ben nerede hata yaptım? Çocuğumun beslenmesi, uykusu, eğitimsel yönleri, onunla iletişimim doğru mu? diye kendimizi sorgulayıp o noktada eğitim almamız gerekiyor” sözleriyle izleyicileri bilgilendirdi.

İzleyicileri sabah sporu ile enerjik bir güne hazırlayan Dr. Feridun Kunak Show hayatın her yönünü ele alarak izleyicisinin yaşam kalitesini arttırmaya devam ediyor. Programda, “Sinüzit nedir? Sinüzit belirtileri nelerdir? Sinüzit çeşitleri nelerdir? Baş ağrısı ve sinüzit ayrımı nasıl yapılır? Sinüzitten korunma yolları nelerdir?” soruları cevaplandı. Ayrıca Kunak, izleyicilerden gelen “Sinüsler nasıl açılır? Sinüzit nefes darlığı yapar mı? Tedavi edilmeyen sinüzit gözlere vurur mu?” sorularını yanıtladı.

Verdiği sağlıklı bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Feridun Kunak, mikrop öldürücü, nefes açıcı özelliği olan, saçlara, uçuklara ve sivilcelere iyi gelen karanfil yağı tarifi verdi. İçerisinde zeytinyağı ve karanfil olan karışımın on beş gün sonra süzülmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Kunak, sinüs yıkamanın nasıl yapılacağını canlı yayında uygulamalı olarak gösterdi. Kaynayan suyun içerisine adaçayı koyup bir dakika kaynatıp bir dakika demledikten sonra süzüleceğini söyledi. Süzdükten sonra bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat konulacağını belirtti. Kunak, eğer çocuklara yapılacaksa yarım çay kaşığı tuz konulmasını, yetişkinlere yapılacaksa bir çay kaşığı kadar tuz konulmasını tavsiye etti. Ayrıca Kunak, içerisinde okaliptüs yaprağı, papatya ve nane bulunan sinüzit için buhar tarifini de izleyiciye aktardı.

Serap Kunak ise içerisinde kil, yoğurt, ozon yağı ve gül suyu bulunan cilt yağını dengeleyen, cilt rengini düzelten, kırışıklığa, sivilce ve sivilce izlerine iyi gelen çok özel kil maskesi tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, karışımın buzdolabında saklanması gerektiğini ve haftada iki kere uygulanabileceğini belirtti.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet