Dr. Feridun Kunak Show - 2 Ocak 2018

Günlük yaşamda karşılaşılan problemlere pratik çözümler bulan Dr. Feridun Kunak Show izleyicilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm akciğer sağlığı hakkında konuşuldu.

Dr. Feridun Kunak, programa vücudun gıdası sabah sporu ve egzersizleri ile başladı. Programda, “Zatürre nedir? Zatürre hastalığının en önemli belirtileri nelerdir? Akciğer kanserinin tedavisi mümkün mü? Verem hastalığı nedir? Verem hastalığı bulaşıcı mıdır? Akciğer kanseri olan kişi zatürre olursa ne olur? Akciğer sağlığı için hangi besinlerin tüketilmesi gerekir? Sağlıklı akciğer nasıl olmalı?” soruları cevaplandı. Ayrıca Kunak, izleyicilerden gelen “Akciğer hastalıkları nelerdir? Verem akciğer kanseri yapar mı? Nefes darlığının akciğerle ilişkisi nedir?” sorularını yanıtladı.

Sağlıklı yaşam konusunda verdiği bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Dr. Feridun Kunak, verem ile ilgili izleyiciye bilgi verdi. Kunak, “Verem akciğerlerde başlayabilir ama kemikte de olabilir. Başka organlara da geçebilir. Verem bir mikroptur, bu mikrop vücuda yayılabilir” sözleriyle verem hakkında izleyicileri bilgilendirdi. Feridun Kunak, veremin yanı sıra zatürre çeşitleri hakkında da önemli bilgiler verdi.

Dr. Feridun Kunak, akciğer sağlığını korumak için nefes egzersizlerini canlı yayında gösterdi. Programda ayrıca, Taraklı gezisinde sevenleriyle buluşan Dr. Feridun Kunak’ın eğlenceli görüntüleri yayınlandı.

Ekranlara taşıdığı güncel ve pratik bilgilerle izleyenleri aydınlatan Dr. Feridun Kunak, içerisinde nar suyu ve tuz bulunan kolesterol ve şeker düşürücü nar ekşisi tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, beş kilo kadar narın suyunu sıkıp tencerede pekmez kıvamına gelinceye kadar kaynatılıp kenarlarında oluşan köpüklerin alınmasının iyi olacağını söyledi. Ardından soğumaya bırakılan nar ekşisini cam kaplara koyup buzdolabında ya da serin bir yerde saklanmasının uygun olacağını belirtti. Feridun Kunak kolesterol ve şekeri olanların her gün bir tatlı kaşığı içtikleri zaman hem şekerlerinde hem de kolesterollerinde düşme olduğunu söyledi.

Feridun Kunak, akciğerle ilgili sıkıntılardan kurtulmak için keçiboynuzu suyu tarifi verdi. Kunak, altı tane keçiboynuzunun bir litre suyun içerisinde on beş dakika kaynatıp on beş dakika demlenmesini ve süzülen kürün gün boyu içilebileceğini söyledi.

Serap Kunak ise içerisinde sirke, limon, maden suyu ve süt bulunan yaprak ciğer tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, ciğeri yapmak için üç tane püf noktası olduğunu söyledi. Ciğerin kanı ne kadar çok temizlenirse ciğerin o kadar lezzetli olacağını belirten Kunak, ciğerin sertleşmemesi için tuzun en son ilave edilmesini ve unlanan ciğerin biraz silkelenmesi gerektiğini belirtti. Ciğeri bir fincan sirkenin içerisinde bekleten Kunak, onu süzdükten sonra diğer malzemelerle karıştırıp kızgın yağda kızartılması gerektiğini söyledi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet