Necmettin Nursaçan'la Sohbetler - 30 Aralık 2017

Dünyada ve ebedi hayatta huzurlu bir yaşam sürmek için yapılması gerekenlerin konuşulduğu, İslamiyet’i hakkıyla yaşamanın öğütlendiği ‘’Nursaçan’la Sohbetler’’ Kanal 7 ekranlarında izleyicisini bilgilendirmeye devam ediyor. Programda bu hafta İslamiyet’e dair merak edilenler hakkında bir sohbet gerçekleştirildi.

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın yorumları, Ayşe Güler Alaca’nın sunumuyla ekrana gelen Necmettin Nursaçan’la Sohbetler dini konuları ele almaya devam ediyor. Kur’an-ı Kerim’i rehber alan programda bu hafta İslamiyet’e ve sosyal hayata dair merak edilenler konuşuldu.

Necmettin Nursaçan “Organ bağışı yapmak caiz midir? İlim öğretmek farz mıdır? Kıdem tazminatı helal midir? Kusmak abdesti bozar mı? Kaç çeşit yemin vardır, hangisine kefaret öderiz?” sorularını canlı yayında yanıtladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Yılbaşı kutlanır mı? Müslümanlar yılbaşında ne yapmalı?” sorusuna Nursaçan, “Rabbime karşı, kullarına karşı görevlerimi yaptım mı? Neler yaptım, neler yapmadım? Bundan dolayı iyiye, hayıra gitme kararı almalıyım. Hicri ya da miladi yeni yılınız hayırlı, uğurlu, bereketli olsun demede bir mahsur yoktur. Şu var ki, başkalarının adetlerini yapmayız, onlara özenmeyiz. Onlar çam kesiyorlar ve kumar oynuyorlar. Biz öyle yapmayız. Bizimki daha aklı başında, Allah’a ve Allah’ın kullarına karşı daha erdemli insan olmanın kararını alırız. Öyle olunca da yeni yılı kutlamak caizdir.” sözleriyle yanıtladı.

Diğer bir soru olan, “Evde bulunan tablolar ve resimler sakıncalı mı?” Nursaçan, “Bunlar tapınma maksatlı değildir. Bunlar kıbleye döndüğünüz tarafta olmaksızın başka yönlerde bulunmasında bir sakınca yoktur.” şeklinde cevapladı.

“Eşim borçlu olduğum için benden ayrılmak istiyor. Ne yapmalıyım?” diye soran bir izleyiciye Necmettin Nursaçan, “Ben bu elbiseden hoşlanmıyorum yeni bir elbise alacağım. Bu ayakkabıdan hoşlanmıyorum yenisini alacağım gibi değildir bu iş. Müminin boşanmasından Allah hoşnut olmaz. Aklımızı başımıza alalım. Kişi ödemek niyetiyle borçlanırsa ödeyinceye kadar Allah’ın yardımı onun üzerine olur. Yeterki biz azmedelim.” sözleriyle cevap verdi.

Başka bir izleyiciden gelen “51 yaşındaki kardeşim 22 yaşında bir erkek çocuğunu evlatlık aldı. Doğru olur mu?” sorusuna Nursaçan, “Evlatlık diye aldığı delikanlı, evladı değildir. Din kardeşidir. Yani mahremiyet kurallarına riayet etmeleri şarttır. Üçüncü şahısların giremeyeceği kapısı kapalı bir yerde yalnız kalmaları caiz değildir. Bunun dışında bir de nüfuslarına tescil ettirmeleri de doğru değildir. Ama dilediği kadar mal verebilir. Şartlar bunlardır.” diyerek izleyiciyi bilgilendirdi.

“Dini nikah hangi durumlarda düşer?” sorusuna Necmettin Nursaçan, “Nikahın bitmiş olması için erkeğin ayrı zamanlarda boşadım demiş olması gerekir. Onun dışında, insan dinden imandan çıkacak bir tavırda bulunursa o zaman nikah da biter.” sözleriyle izleyicilerin akıllarına takılan soruları canlı yayında cevapladı.

‘Necmettin Nursaçan’la Sohbetler’ Ayşe Güler Alaca’nın sunumu, Necmettin Nursaçan’ın sohbetleriyle her Cumartesi 10:00’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet