Cuma Sohbetleri - 29 Aralık 2017

Kanal 7 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma günlerinin nurunu ekrana taşımaya devam ediyor. Cuma Sohbetleri’ne bu hafta Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri konuk oldu. İzleyicilerden gelen sorular üzerine dini konularda bilinmesi gerekenler hakkında sohbet gerçekleştirildi.

Ekranların sevilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ izleyicilerine rehberlik etmeye devam ediyor. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın yorumları, Kanal 7’nin başarılı sunucusu Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri’nde bu hafta, İslamiyet ile ilgili bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Necmettin Nursaçan “Hz. Muhammed’in mucizeleri nelerdir? Müslüman olduğunu söyleyen kişiye aksini söylemek doğru mudur? Zekat vermenin adabı nedir? Akraba evliliği caiz midir? Peygamberimize nasıl vahiy gelirdi?” sorularına yanıt verdi.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Şifa için bitki karışımına alkol koyulması gerekiyor. Dinen hükmü nedir? sorusuna Nursaçan, “Ben bunun ilmi bir kaynağa dayandığını sanmıyorum. Alkolde deva yoktur.” sözleriyle izleyiciyi bilgilendirdi. Diğer bir soru olan, “Evli olduğum halde felç geçiren eski eşime bakıyorum, günah mıdır?” sorusuna Necmettin Nursaçan, “Yabancı bir erkek nasıl ise, eski eş de öyledir. Yani helal değildir.” “Emzirdiğim yeğenimle kendi çocuğum evlendi. Süt kardeşler midir?” Nursaçan, “Bu hayati bir meseledir. Anlatılan tabloya göre onlar süt kardeşlerdir. Hanefi mezhebine göre bu evliliğin bitmesi gerekir ama bulunduğu ilin müftüsüne gitsin durumu ona anlatsın. O bir çözüm yolu bulacaktır.” sözleriyle izleyicileri aydınlattı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet