Dünyayı Geziyorum - Tunus - 3 Aralık 2017

Dünyada gezilmeye ve görülmeye değer ne varsa Dünyayı Geziyorum’da ekrana geliyor. Özlem Tunca bu bölüm Tunus’ta keyifli bir geziye çıktı.

Dünyanın farklı köşelerinden farklı yaşam tarzlarını ekrana getiren Dünyayı Geziyorum bu bölüm Osmanlı Devleti’nin izlerini bugüne taşıyan Tunus’tan otantik görüntülerle evlere konuk oldu. Afrika kıtasının Akdeniz’le buluştuğu nokta olan Tunus’un tarih kokan sokaklarını arşınlayan Özlem Tunca, eski Tunus’un en çok ziyaretçi çeken köşelerini gezdi. Tunus’ta günlük yaşamı yerinde inceleyen Tunca, rengarenk ürünlerin yer aldığı dükkanları dolaştı. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra mimarisiyle görenleri kendisine hayran bırakan Zeytuna Camii’ne gitti. Caminin tarihini anlatan Tunca, caminin Tunus halkı için önemine değindi.

Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra Osmanlı Devleti zamanında inşa edilen ve ihtişamıyla Tunus’un en gözde mekanlarından olan Bardo Müzesi’nden ilginç görüntüler derledi. Cumbalı evler, farklı motifleriyle dikkat çeken kapılar ve cıvıl cıvıl sokakların yer aldığı Dünyayı Geziyorum izleyenlere oturdukları yerden Tunus’u gezme şansı sundu.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:15’te Kanal 7’de…

YORUMLAR 1
  • nilüfer tanrıverdi 31.07.2019 08:41
    yazık çok yazık 2017 buyana hiç yorum yapılmamış tesadüf rastladım şu anda tunustayım türk kültürüne yakın buldum otantik akdeniz ülkesi denizi harika
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet