Dünyanın Tadı - Tunus 2 - 25 Kasım 2017

TUNUS’A GİTMEK İSTEYENLERE LEZZET HARİTASI 

Dünyanın Tadı bu hafta Tunus mutfağını, lezzetlerini keşfetmeye devam etti. Yasin Esirgenç Tunus’un dünyaca ünlü hurma bahçelerini gezdi. Lezzetli hurmaların tadına baktı. Hurma bahçelerinde hurma hasadı yaptı, kuzu çevirdi. Yöresel ve etnik müzik eşliğinde kuzu çevirmenin inceliklerini anlattı. Tunus çarşılarında keyifli bir gezintiye çıktı.

Tunus yemek kültürü ve mutfağı nasıldır? Yasin Esirgenç Tunus’ta bir ailenin evine konuk oldu. Tunus’a özgü ‘Karabiz’ yemeğini yaptı. Tunus mutfağının Osmanlı mutfağı ile büyük benzerlikleri olduğunu söyleyen Yasin Esirgenç, karabiz yemeğinin tarifini ve yapımını anlattı. Erişte yemeğine benzeyen bu tarifin detayları Dünyanın Tadı programında anlatıldı. 

Tunus’a gideceklerin mutlaka yapması gerekenlerden biri olan hurma bahçelerini gezen Dünyanın Tadı ekibi hurma ağaçlarının altında kuzu çevirme yaptı. Müzik eşliğinde, odun ateşinde ağır ağır pişen kuzu çevirmenin inceliklerini anlatan Yasin Esirgenç bu güzel deneyimi izleyici ile paylaştı.

Tunus’un lezzetlerini keşfetmeye devam eden Esirgenç yöresel bir lezzet olan Fring Çorbasını, yağda kızartılan ve şerbetlenen bambolüni tatlısını, yuyu tatlısını, çam fıstıklı nane çayını ve Tunus usulü fırında tavşan yapımını anlattı ve bu lezzetleri sizler için tattı. 

Lezzetlerle dolu program Dünyanın Tadı ‘’Tunus’ta neler yenir?, Tunus mutfağı ile Türk mutfağının benzerlikleri neler? Tunus’un meşhur lezzetleri nelerdir?’’ sorularını yanıtladı. Tunus’a gitmek isteyenlere lezzet haritası çizdi.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet