Dünyayı Geziyorum - Dubrovnik - 19 Kasım 2017

SURLARIN ARASINDA YÜKSELEN ŞEHİR DUBROVNİK

Özlem Tunca bu hafta Hırvatistan’ın tarih kokan şehri Dubrovnik’ten izleyici karşısına çıktı. Dubrovnik tarihini, gezilmesi gereken yerlerini, kültürünü, konaklama imkanlarını anlattı. Dubrovnik’e gitmek isteyenler, merak edenleri bilgilendirdi.

‘Dubrovnik’e nasıl gidilir?, Dubrovnik konaklama imkanları nasıl?, Dubrovnik nerede, ne kadar uzaklıkta?’ sorularını yanıtladı. Dubrovnik’te tatil yapmak isteyenlere önemli bilgiler verdi. Adriyatik Denizi kenarında, surlar içerisinde yer alan tarihi şehirden, eşsiz manzaralar Dünyayı Geziyorum’da izleyicinin beğenisine sundu.

Özlem Tunca ilk olarak şehrin merkezindeki tarihi yapıları gezdi. Yapılışları yüz yıllar öncesine dayanan eserleri inceleyen Tunca, Dubrovnik mimarisindeki zarafeti Dünyayı Geziyorum izleyicileri için görüntüledi. Geleneksel bir düğüne rastlayan Özlem Tunca, bol eğlenceli Dubrovnik düğününün detaylarını ve Dubrovnik adetlerini öğrendi.

Özlem Tunca daha sonra rotasını farklı mimari özelliklerini bünyesinde bulunduran Rektörler Sarayı’na çevirdi. Tarihte önemleri büyük olan rektörler için hazırlanan bu sarayın öyküsünü ve o zamanki yaşamı anlatan Tunca, sarayın içeresindeki eserler hakkında bilgi edindi. Saraydan çıkan Dünyayı Geziyorum ekibi soluğu Gunduliceva Meydanı’nda aldı. Adını zamanın en meşhur Hırvat yazarı olan Gunduliceva’dan alan meydandan renk renk tezgahlar, yöresel ürünler ve Dubrovnikli satıcıların samimi tavırları Dünyayı Geziyorum’da…

 

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:15’te Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet