Gündüz Gece - Gümüşhane - 21 Ekim 2017

Neşesi, kahkahası ve güzel sesi ile insanların kalbinde yer edinen Türkücü Kürşat’ın sunumu ile Gündüz Gece Anadolu’nun güzelliklerini Kanal 7 izleyenleri için ekrana getirmeye devam ediyor. 

Kürşat bu bölüm izleyicileri yaylalarıyla, antik kentleriyle ve doğal güzellikleriyle meşhur Gümüşhane’den izleyici karşısına çıktı.

Anadolu insanının samimi sohbetleri, saklı kalmış cennet köşeleri, birbirinden güzel yemeklerini ekrana taşıyan Gündüz Gece bu bölüm Gümüşhane’den evlere konuk oldu. Geniş yaylaları, tarihin izlerini taşıyan eserleri ve kayak merkezleriyle ünlü Gümüşhane’yi karış karış gezen Gündüz Gece ekibi izleyicilerine benzersiz görüntüler sundu. Kürşat ilk olarak Gümüşhane’nin meşhur pekmezlerinin muhafaza edildiği külek adlı ahşap kovaların yapımını öğrenmeye gitti. Külek ustasının yanında bu ahşap kovaların inceliklerini öğrenen Kürşat, samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Kürşat daha sonra soluğu pekmez ve pestil yapan köylülerin yanında aldı. Özellikle kış aylarında sıkça tüketilen pekmezin yapımını yerinde gören Kürşat, pekmezin sağlığa faydalarını yöre halkından dinledi.

Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı gümüş ustalarının yanı oldu. Ustaların el işçiliğindeki inceliği görüntüleyen Gündüz Gece, ortaya çıkan el emeği ürünleri izleyicisinin beğenisine sundu. Şen sohbetler, yöresel lezzetler ve Gümüşhane türküleriyle bezeli Gündüz Gece izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı.

Gezmek keşfetmek, öğrenmek isteyenlerin programı ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 22:40’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet