Dünyayı Geziyorum - Varna/Bulgaristan - 22 Ekim 2017

Dünyada gezilmeye ve görülmeye değer ne varsa Dünyayı Geziyorum’da ekrana geliyor. Özlem Tunca bu bölüm Osmanlı Devleti’nin izlerini barındıran Bulgaristan Varna’dan izleyici karşısına çıktı.

Dünyanın farklı köşelerinden farklı yaşam tarzlarını ekrana getiren Dünyayı Geziyorum’un bu bölümdeki durağı Türkiye’nin yakın komşusu, Karadeniz’in incilerinden Bulgaristan Varna oldu. Özlem Tunca, Bulgaristan’ın tatil şehri Varna’da rengarenk görüntüler derledi. Özlem Tunca ilk olarak Varna’nın eşsiz sahillerini gezdi. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra yemyeşil ormanın içerisinde yer alan Alaca Manastır’a gitti. Dış görünümü büyük bir kaya parçası olan bu manastırın ilginç hikayesi ve tarihi Dünyayı Geziyorum'da ekrana geldi. Binlerce yıl öncesinden kalan manastırı gezen Özlem Tunca, gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Özlem Tunca daha sonra rotasını Kaliakra kalesine çevidi. Yunancada güzel kale anlamına gelen ve şimdilerde açık hava müzesi görevi gören Kaliakra kalesinin öyküsü Dünyayı Geziyorum’dan izleyiciye ulaştı.

Dünyayı Geziyorum Ramazan ayı boyunca Her Pazar 15:15’te Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet